Stil jete

Ushtrime të ‘terapisë së çiftit’ për t'i provuar me partnerin tuaj

Ushtrime të ‘terapisë së çiftit’ për
Ushtrimet e terapisë në çift janë një mënyrë e shkëlqyer për të filluar me zgjidhjen e problemeve, si dhe për të përmirësuar dinamikën e marrëdhënieve në një kohë kur gjërat kanë shkuar drejt greminës. Më poshtë keni të renditura disa ushtrime të terapisë në çift që duhet t'i provoni patjetër me partnerin tuaj.

Shprehni dashurinë me çdo mjet

Praktikoni të shprehni ose të tregoni vlerësim ndaj partnerit tuaj me mesazhe, telefonata gjatë gjithë ditës, kur nuk jeni të pranishëm me të. Dhe kur të jeni pranë tregojini partnerit tuaj se sa të rëndësishëm janë për ju dhe shprehni gjithashtu mirënjohje.

Mblidhni gjëra të 'paharrueshme'

Provoni të mbledhni fotografi, letra, dhurata etj. që ju kujtojnë juve dhe partnerit tuaj ditët e paharrueshme në marrëdhënien tuaj. Kjo rikthen ndjenjat e familjaritetit dhe bashkësisë në një kohë kur të dy ishit të pandarë. Shikimi i këtyre gjërave të paharrueshme do të ndihmojë në zbutjen e intensitetit të grindjeve.

Bëni biseda të rëndësishme

Programoni biseda të rëndësishme në vend që t'i vononi ato. Pavarësisht se sa intensive është çështja, flisni gjatë për të me partnerin tuaj për të komunikuar dhe zgjidhur problemin. Shumicën e rasteve kur ju dhe partneri juaj përfshiheni në zënka dhe koha është e gabuar, ajo mund të përshkallëzohet më tej, duke shkaktuar më shumë probleme. Pra, është e nevojshme të planifikoni edhe një kohë për të komunikuar me partnerin tuaj.

Joga në çift

Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për t'u ndjerë të qetë, të mbledhur dhe në paqe me partnerin tuaj. Yoga rregullon hormonet në trupin tuaj dhe praktikimi i saj me partnerin do t'ju ndihmojë të ndiheni të ekuilibruar.

Flisni për ditën tuaj

Do të habiteni kur të shihni se sa shumë mund të flisni të dy kur bëhet fjalë për të diskutuar se si ishte dita juaj. Kjo ju lejon të dyve të diskutoni zhgënjimin me të cilin jeni përballur gjatë ditës.

Tiranapost.al