Stil jete

Vendet më të mira në botë për të bërë biznes

Vendet më të mira në botë për të bërë


Singapori, Danimarka dhe SHBA janë vendet më të mira në botë për të kryer biznes, sipas renditjes së re të Economist Intelligence Unit(EIU).

“Singapori do të mbetet gjeografia më e mirë në botë për të bërë biznes, siç ka bërë për 16 vitet e fundit”, tha analisti i EIU-së për Evropën, Prianthi Roy.

Faktorët që nxisin vendin e vendit të Azisë Juglindore si një destinacion kryesor biznesi është stabiliteti i tij politik dhe fokusi i qeverisë që të përmirësohen teknologjikisht , tha ajo.
Pas Singaporit janë Danimarka dhe SHBA, të cilat zunë përkatësisht vendin e dytë dhe të tretë.

Gjermania dhe Zvicra zënë vendin e katërt dhe të pestë, ndërsa Kanadaja, Suedia, Zelanda e Re, Hong Kongu dhe Finlanda përbëjnë pjesën tjetër të 10 vendeve më të mira në botë për të bërë biznes.

Renditja e EIU-së matet bazuar në tregues të tillë si inflacioni, kostoja e jetesës, rritja ekonomike dhe politikat fiskale.