Stil jete

Vendi italian ku nuk hahet ushqim 'italian'

Vendi italian ku nuk hahet ushqim 'italian'

Të gjithë ata që udhëtojnë në Itali e dinë axhendën. Një ditë kulture dhe ndoshta pak pazar, e ndjekur nga aperitivo dhe makarona për darkë. Ose, ndoshta një pica - apo edhe rizoto. Sepse kështu hanë në Itali, apo jo?

Njerëzit e liqenit Trasimeno janë shumë ndryshe nga masa.

Liqeni prej afro 50 miljesh katrorë - i futur në fshatin qendror të Italisë, në rajonin e Umbrias- është i njohur për pjatat e tij tradicionale që ndryshojnë jashtëzakonisht nga fqinjët e tij.

Vendi italian ku nuk hahet ushqim 'italian'

Umbria është i vetmi rajon pa dalje në det në gadishullin italian - dhe është i njohur për ushqimin e tij të përzemërt dhe me mish të rëndë që vjen direkt nga kodrat e pyllëzuara: tartufi, proshuta dhe salcice janë ndër eksportet e saj më të famshme.

E megjithatë këtu në liqen, ushqimet tradicionale i shmangen makaronave dhe picave në favor të peshkut. Megjithatë, peshku i përditshëm - në vend të tonit ose levrekut, është purtekë, pike dhe ngjala.

Vendi italian ku nuk hahet ushqim 'italian'

Ata janë gatuar shpesh në një mënyrë të pazakontë. Carpa regina in porchetta, një nga pjatat më të njohura të liqenit. "Krap i pjekur si porchetta" (mish derri) merr një nga peshqit më të mëdhenj të liqenit, e lyen me erëza të forta dhe e pjek - ashtu siç bëhet me mishin klasik italian, porchetta.