Stil jete

Video/ Mënyra e duhur për të vendosur dhe hequr një maskë

Video/ Mënyra e duhur për të vendosur dhe hequr një

Për ta vendosur

Së pari lani duart.

Pastaj higjienizojini me dezinfektant.

Mos prekni as hundën, as gojën dhe as fytyrën.

Merrni maskën dhe sigurohuni që të mbuloni hundën dhe gojën.

Pjesa e sipërme duhet të jetë mbi kurrizin e hundës.

Pjesa e poshtme duhet të jetë poshtë mjekrës.

Kaloni pas veshëve lidhëset.

Sigurohuni të mos ketë boshllëk mes fytyrës dhe maskës.


Për ta hequr

Kalojini duar pas kokës dhe hiqni lidhëset si një video. Menjëherë futeni në një qese dhe lidheni atë.

Pastaj lani duart.

Dhe mos harro!

Maska nuk zëvendëson distancimin fizik.

*Burimi BBC News