Stil jete

Zakone që mund të dëmtojnë personalitetin tuaj

Zakone që mund të dëmtojnë personalitetin tuaj
Ne priremi t'u drejtohemi zakoneve që ngadalë dëmtojnë dhe shkatërrojnë mendjen, trupin dhe shtatin tonë emocional. Këto zakone janë jashtëzakonisht të rrezikshme pasi mund të kërcënojnë stilin tonë të jetesës dhe ta ndryshojnë atë për keq. Nëse nuk kontrollohen, mund të përbëjë një rrezik potencial për emocionet, mendimet dhe opinionet tuaja.

Këtu janë disa zakone të dëmshme që mund t'ju ndihmojnë të mbani një gjurmë të asaj që është më e mira për ju dhe çfarë jo.

Ngrënia e thonjve

Ngrënia i thonjve mund t'i bëjë thonjtë tuaj më të shkurtër, johigjienikë dhe të deformuar. Është një zakon jashtëzakonisht i keq pasi njerëzit priren të kafshojnë thonjtë e tyre shumë kur janë në ankth ose presin diçka. Ankthi i dikujt mund të rritet edhe më shumë për shkak të këtij zakoni. Për më tepër, njerëzit e tjerë ndihen të irrituar kur ju shohin duke ngrënë thonjtë vazhdimisht.

Duke qenë i rrethuar nga kritika

Jeni të rrethuar nga kritika ditë e natë. Të shoqërohesh me njerëz që ju kritikojnë vazhdimisht është diçka që nuk ju nevojitet vërtet. Ata njerëz që kanë një mendim negativ për gjithçka që keni për të thënë, ose për qëllimet tuaja nuk po ju ndihmojnë të rriteni. Ju mund të ndjeni se ata po ju ndihmojnë të përmirësoni veten, kur në realitet, ata vetëm po ju tërheqin poshtë.

Të jesh vonë

Të mbërrish me vonesë në punë, seanca apo kudo tjetër, ku ke diçka të planifikuar nuk është e drejtë. Duke u vonuar, nuk e keni parasysh kohën e të tjerëve dhe po e bëni problematike për veten tuaj të arrini një orar të organizuar.

Zvarritja e detyrimeve

Zvarritja nuk do t'ju çojë shumë përpara në jetë. Të mendosh për përfundimin e punës dhe të mos e bësh atë në fakt, mund të krijojë një përshtypje të keqe për ty në mendjet e të tjerëve. Për më tepër, lënia e gjërave në minutën e fundit nuk është vërtet argëtuese dhe gjithashtu po humbisni kohë.

Tiranapost.al