Stil jete

Zakonet që ngadalësojnë zhvillimin e fëmijës tuaj

Zakonet që ngadalësojnë zhvillimin e fëmijës tuaj

Prindërit kanë përgjegjësi të mëdha.

Kur bëhet fjalë për prindërimin, ka shumë gjëra që prindërit duhet të kenë parasysh.

Çfarë duan fëmijët?


Përveç dashurisë dhe mbështetjes, fëmijët duan të kuptohen dhe dëgjohen. Mos i hidhni poshtë lutjet e tyre, vetëm sepse janë fëmijë.

Nuk i lini fëmijët të marrin vendime

Si prind, ju mund t'i drejtoni fëmijët tuaj që të marrin vendimet e duhura. Por nëse përpiqeni të diktoni çdo lëvizje të tyre, atëherë kjo mund të dëmtojë aftësitë e tyre vendimmarrëse.

Duke qenë tepër i përfshirë

Ndërsa ju duhet të mbani një sy në përparimin e fëmijës suaj, ju duhet t'i mësoni ata të luftojnë betejat e tyre.

Rregullat bazë janë të rëndësishme

Prindërit që nuk vendosin rregulla bazë që herët në jetën e fëmijës së tyre mund ta kenë të vështirë t'i disiplinojnë ata në të ardhmen.

Mësoni të jeni fleksibël

Prindërimi ka të bëjë me arritjen e ekuilibrit të duhur. Ndonjëherë duhet të mësoni t'i lini disa gjëra të rrëshqasin për të mirën e fëmijës suaj.

Bërja e krahasimeve mund të ndikojë tek fëmijët

Asnjëherë mos e krahasoni apo kritikoni fëmijën tuaj. Lërini të bëjnë gabime. Vetëm atëherë ata do të mësojnë.

Pushtimi i hapësirës së fëmijës suaj

Është e rëndësishme që fëmija juaj të merret me problemet e tij vetë. Nuk mund të jesh gjithmonë i pranishëm për ta. Jepuni atyre hapësirën e tyre.

Tiranapost.al