Aktualitet

Të dashur prindër mjeku më i mirë që kemi i tha Ilva Tares: Mos ua bëni fëmijëve vaksinën e meningjitit

Të dashur prindër mjeku më i mirë që kemi i tha Ilva

Mjeku infeksionit, Tritan Kalo, i ftuar në studion “Ilva Noë” ka folur për situatën me meningjitin. Ka aq shumë konfuzion dhe informacion sa me të drejtë prindërit nuk po dinë çfarë është më e mira në këtë situatë.

Ai u përgjigj:

“Vaksina e meningjitit mbulon 75-80 %, nuk zgjat më shumë se 2 vjet dhe ka kosto. Mund t’i blejnë tek privati, por unë nuk ia kam këshilluar fëmijëve të mi. Nuk kam asnjë arsye dhe para fëmijëve të mi, logjikisht dhe biologjikisht nuk mund të vë të tjerë. Në vendin tonë këtë vit, vetëm një rast është izoluar. Dhe në këtë periudhë ka më shumë gjasa të kenë një prekje nga gripi. Një nga ndërlikimet e vetë gripit janë jo vetëm ato të aparatit respirator, por prekin edhe cipën e trurit”./ Tiranapost.al