Tech

A do ketë iPhone të ri në shtator?

A do ketë iPhone të ri në shtator?

Të fiksuarit pas iPhonëve të mos mërziten, pasi kompania Apple ka konfirmuar se nuk do të ketë lancim të iPhone të ri në shtator të këtij viti, duke e shtyrë për një moment tjetër. Drejtori i Financës në Apple, Luca Maestri ka thënë për mediat:

 “Vitin e kaluar kemi nisur shitjet e modelit të ri iPhone në fund të muajit Shtator, këtë vit presim që të shtyhet më vonë” .

Nuk dihen arsyet e shtryjes, nëse ka ndikuar pandemia e koronavirusit, por thashethemet që nuk do lancohej telefoni i ri në shtator qarkulluan edhe më parë. Mediat shkruajnë se mund të ketë ndikuar edhe shtyrja e lancimit të rrjetit 5G në shumë vende të botës.

Apple ndjek traditën e hedhjes në treg të telefonëve të rinj në muajt shtator, por kjo nuk ndodhi s me modelin e ri iPhone X të prazantuar në shtator 2017 dhe të hedhur në treg në nëntor. Kjo për shkak të disa problemeve me modelin.

A do ketë iPhone të ri në shtator?

A do ketë iPhone të ri në shtator?