Tech

Apple do të përditësojë iPhone 12, pasi Franca ndaloi shitjet

Apple do të përditësojë iPhone 12, pasi Franca ndaloi

Kompania amerikane Apple do të bëjë ndryshime në telefonin e saj iPhone 12 në Francë për të respektuar normat evropiane për nivelin e emetimeve të valëve dhe për të siguruar që ndalimi për shitjen e atij modeli të hiqet.

Më 13 shtator, mbikëqyrësi i teknologjisë i qeverisë franceze urdhëroi tërheqjen e iPhone-ve të prodhuar nga Apple sepse ato lëshojnë një nivel shumë të lartë të rrezatimit elektromagnetik.

Një zëdhënës i Apple u shpreh se do të lëshojë një përditësim të softuerit për përdoruesit francezë për të marrë parasysh protokollin e përdorur nga autoritetet rregullatore franceze.

iPhone 12 është në shitje që nga fundi i vitit 2020.

Agjencia franceze së fundmi mati rrezatimin e 140 modeleve të telefonave, përfshirë iPhone 12. Gjatë testimit të të dymbëdhjetëve, u zbulua se, duke mbajtur telefonin në dorë ose xhep, një person thith 5.74 vat për kilogram energji elektromagnetike.

Sipas ligjeve të përcaktuara nga Bashkimi Evropian, lejohet thithja e 4.0 vat, të cilën iPhone 12 e lëshon vetëm kur mbahet në xhaketë apo çantë.