Tech

Apple nuk është më kompania më fitimprurëse në botë

Apple nuk është më kompania më fitimprurëse në

Gjigandi i naftës Saudi Aramco kaloi Apple si kompania më fitimprurëse në botë.

Vlerësimi në treg i Aramco është pak më pak se 2.43 trilion dollarë, sipas FactSet. Apple, e cila ra më shumë se 5% dhe tani ka vlerë 2.37 trilion dollarë.

Stoqet dhe çmimet e energjisë janë rritur pasi investitorët shesin aksione në disa industri, duke përfshirë teknologjinë, nga frika e një mjedisi ekonomik të përkeqësuar. Lëvizja është kryesisht simbolike, por tregon se si tregjet po ndryshojnë ndërsa ekonomia globale përballet me rritjen e normave të interesit, inflacionit dhe problemeve të zinxhirit të furnizimit.

Aksionet e Aramco janë rritur me mbi 27% deri më tani në 2022. Në mars, gjigandi i naftës raportoi se fitimi i tij gjatë vitit të kaluar u dyfishua për shkak të rritjes së çmimeve të naftës.