Tech

Apple paditet nga dy gra pasi u gjurmuan nga ish të dashurit nëpërmjet AirTag

Apple paditet nga dy gra pasi u gjurmuan nga ish të dashurit

Apple është paditur nga dy gra të cilat thanë se pajisjet e saj AirTag e kanë bërë më të lehtë që ish-partnerët e tyre t’i gjurmojnë.

Gratë thanë se Apple nuk ka qenë në gjendje t'i mbrojë njerëzit nga trafikimi i padëshiruar përmes AirTag që kur u lançua në prill 2021.

Duke filluar nga 29 dollarë, AirTag-ët janë 3,2 cm në diametër dhe synohen të futen ose të ngjiten në çelësa, kuleta, çanta shpine dhe sende të tjera, për t’i gjurmuar nëse sendet humbin.

Por ekspertët e privatësisë dhe zbatimit t ligjit kanë thënë se disa njerëz përdorin AirTags për qëllime kriminale ose keqdashëse.