Tech

Elon Musk kritikon amerikanët për punën: Ka njerëz punëtorë në Kinë që besojnë fuqimisht në prodhim

Elon Musk kritikon amerikanët për punën: Ka njerëz

Elon Musk lavdëroi punëtorët kinezë që punojnë me turne të gjata dhe kritikoi amerikanët që përpiqen të shmangin punën gjatë një interviste të fundit.

Ndërsa fliste për Financial Times , CEO 50-vjeçar i SpaceX dhe Tesla iu kërkua të emëronte një start-up të automjeteve elektrike që ai e konsideronte mbresëlënës.

Pavarësisht se nuk ishte një start-up, Musk përmendi Volkswagen. Ai më pas tha se konkurrenca e ardhshme e Teslës në industrinë e automjeteve elektrike mund të vijë nga Kina.

“Unë mendoj se do të ketë disa kompani shumë të forta që do të dalin nga Kina. Ka vetëm shumë njerëz super të talentuar, punëtorë në Kinë… të cilët besojnë fuqimisht në prodhim”, tha Musk.

“ Ata nuk do të djegin vetëm vajin e mesnatës, por do të djegin vajin e orës 3 të mëngjesit. Ata nuk do të largohen as nga fabrika, ndërsa në Amerikë njerëzit përpiqen të shmangin fare të shkojnë në punë”, tha ai.

Disa punëtorë kinezë organizuan një fushatë vitin e kaluar për të protestuar ndaj kulturës rraskapitëse të punës "996" të Kinës, e cila pret që punonjësit të punojnë nga 9 e mëngjesit deri në 21:00 gjashtë ditë në javë. Fushata filloi disa muaj pas vdekjes së një punonjësi 22-vjeçar.