Tech

Elon Musk përplaset me Izraelin për vendosjen e Starlink në Gaza

Elon Musk përplaset me Izraelin për vendosjen e Starlink në Gaza


Elon Musk është përfshirë në një grindje me Izraelin pasi tha se do të lejonte rrjetin e tij satelitor Starlink të mbështeste komunikimet në Gaza.

Postimi i Musk të shtunën në X tërhoqi një përgjigje të zemëruar nga Shlomo Karhi, ministri izraelit i komunikimit, i cili kërcënoi se do të ndërpresë lidhjet me SpaceX për këtë çështje.

Në përgjigje, Musk tha se SpaceX nuk është “naive” në lidhje me situatën në Gaza, ku ndodhet Hamasi. Ai gjithashtu u përpoq të siguronte qeverinë izraelite se aksesi në Starlink do t'u jepej vetëm grupeve zyrtare humanitare.

Lidhja celulare dhe interneti u ndërprenë në territor të premten, duke lënë pjesën më të madhe të popullsisë së saj të shkëputur nga bota - dhe duke krijuar një vakum informacioni gjatë bombardimeve më të rënda ajrore të Gazës që nga fillimi i luftës tre javë më parë.⁠