Tech

Facebook i rikthehet metodës së vjetër, kush dëshiron mund të ndjekë vetëm postimet e miqve

Facebook i rikthehet metodës së vjetër, kush dëshiron mund

Facebook po lançon një veçori të re që lejon përdoruesit të shohin postimet në rend të kundërt kronologjik dhe jo përmbajtjen që është renditur nga algoritmi.

I quajtur “Feeds”, mjeti është një skedë e dedikuar në aplikacionin Facebook që tregon të gjitha postimet më të fundit nga miqtë e përdoruesve. “Furnizimi kryesor i lajmeve tani do të njihet si “Home” dhe do të veprojë më shumë si një motor zbulimi bazuar në zakonet e njerëzve në internet, tha kompania.

Facebook i rikthehet metodës së vjetër, kush dëshiron mund

“Një nga veçoritë më të kërkuara për Facebook është të sigurohet që njerëzit të mos humbasin postimet e miqve. Kështu që sot ne po hapim një skedë Feeds ku mund të shihni postimet nga miqtë, grupet, faqet dhe më shumë veçmas në rend kronologjik,” tha CEO i Meta, Mark Zuckerberg në një postim në Facebook.

“Ju mund të kuroni një listë të të preferuarave të miqve dhe faqeve që ju interesojnë më shumë dhe të filtroni përmbajtjen e tyre në këtë skedë të re. Ne po emërtojmë gjithashtu skedën kryesore - gjëja e parë që shihni kur hapni aplikacionin - Home. Shtëpia është pika fillestare për lidhje, argëtim dhe zbulim në Facebook,” tha Meta.

Facebook i rikthehet metodës së vjetër, kush dëshiron mund

“Ky funksion është vendosur të dalë globalisht gjatë javës së ardhshme, fillimisht në celular,” tha një zëdhënës i Meta. Ndërsa për versionin desktop është planifikuar të dalë në treg në javët e ardhshme.