Tech

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni magjinë e një qielli me yje

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

Astrofotografia është një nga zhanret më të reja të fotografisë. Megjithëse fotografia e parë e Hënës u bë më 1840, vetëm në shekullin e 20-të pajisja fotografike u përparua mjaftueshëm për të kapur misteret e kozmosit.

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

Kjo mund t’ju mahnisë kur e dëgjoni, por kamerat moderne për të fiksuar planetë, yje, kometa dhe objekte të tjera astronomike ‘shohin’ shumë më tepër sesa sytë tanë.

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

Nëse keni udhëtuar nëpër zonat e egra të Evropës gjatë netëve me yje në verë, me siguri e keni parë Rrugën e Qumështit. Toka është në buzë të galaktikës sonë, kështu që ne mund të shohim pjesën më të madhe të Rrugës së Qumështit natën në qiell.

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

Si i fotografojnë astrofografët imazhe të objekteve që lëshojnë kaq pak dritë dhe janë pothuajse të padukshme kur shihen me sy të lirë? Sekreti qëndron në ekspozimin e ulët dhe trekëmbëshit që lejojnë lentet të rrotullohen drejt objekteve, duke kompensuar shpejtësinë e rrotullimit të Tokës. Në këtë shkrepje, ne mund të shohim se çfarë ndodh kur objektet e tjera në lëvizje futen në kornizë.

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

Fotografitë që do t'ju bëjnë të ndjeni

*Bright Side