Tech

Franca ka miratuar një ligj që mund t’i burgosë influencerat me 2 vjet burg

Franca ka miratuar një ligj që mund t’i burgosë

Parlamenti francez miratoi një projekt-ligj së fundmi për të rregulluar aktivitetet e influencerave në mediat sociale në një përpjekje për të frenuar promovimin e produkteve dhe tendencave të rrezikshme.

Ligji i ri ndalon promovimin e praktikave të caktuara - të tilla si kirurgjia kozmetike dhe abstenimi terapeutik – si dhe promovimin e disa pajisjeve mjekësore.
Ai gjithashtu ndalon promovimin e produkteve që përmbajnë nikotinë.

Gjithashtu influencerat nuk do të jenë më në gjendje të promovojnë abonime në parashikimet sportive dhe lojërat me para.

Dënimet për mosrespektim mund të shkojnë deri në dy vjet burg dhe një gjobë prej 300,000 €.

Ligji ndalon gjithashtu skenat e inskenuara me kafshë, pronësia e të cilave është e ndaluar.
Ata gjithashtu duhet të zbulojnë nëse ato janë duke përdorur një flitër për t’u dukur më tërheqës/e.