Tech

Google, Meta dhe Amazon do të përfitojnë nga lufta në Ukrainë

Google, Meta dhe Amazon do të përfitojnë nga lufta në

Martin Sorrell, një guru i marketingut thotë se nga lufta në Ukrainë do të përfitojnë tre nga firmat më të mëdha të teknologjisë në Amerikë.

Duke shpjeguar arsyetimin e tij, Sorrell tha: “Mbrojtja përfshin mbrojtjen kibernetike dhe sulmin kibernetik, kështu që kompanitë e teknologjisë bëhen vërtet të rëndësishme.”

Sorrell nuk tha saktësisht se si Google, Meta dhe Amazon mund të përfitojnë nga kjo, por të tre kompanitë mburren se sistemet e tyre të sigurisë kibernetike janë lider në botë.

Google dhe Amazon ofrojnë gjithashtu infrastrukturë kompjuterike cloud që qeveritë dhe kompanitë kibernetike mund të shfrytëzojnë në luftën kibernetike.

Lufta në Ukrainë po zhvillohet si në internet ashtu edhe jashtë linje, me hakerë nga secila anë që synojnë infrastrukturën kombëtare të armikut, bizneset, qeveritë dhe qytetarët.