Tech

Hakerët kanë gjetur fjalëkalimin më të zakonshëm në botë në më pak se 1 sekondë – sigurohuni që i juaji të mos jetë në listë

Hakerët kanë gjetur fjalëkalimin më të zakonshëm

NordPass, një mjet për menaxhimin e fjalëkalimeve nga ekipi NordVPN, lëshoi ??listën e tij të 200 fjalëkalimeve më të zakonshme për vitin 2022 – dhe rezulton se njerëzit janë ende duke përdorur fjalëkalime të dobëta.

Fjalëkalimi më i zakonshëm në botë këtë vit ishte “password” dhe hakerave iu deshën më pak se një sekondë për ta thyer atë. E njëjta gjë vlen edhe për fjalëkalimin e dytë dhe të tretë më të zakonshëm: “123456” dhe “123456789″, përkatësisht.

Këshilla më e rëndësishme, megjithatë? Nëse fjalëkalimi juaj është në listë, është koha për të bërë një ndryshim.

Për t’u siguruar që nuk jeni hakuar, këtu janë 20 fjalëkalimet më të zakonshme të NordPass për këtë vit:

password

123456

123456789

guest

qWerty

12345678

111111

12345

col123456

123123

1234567

1234

1234567890

000000

555555

666666

123321

654321

Shikoni listën e plotë në linkun