Tech

Huawei fiton çmimin "Ideja më e mirë e Novacionit"

Huawei fiton çmimin "Ideja më e mirë e Novacionit"

Gjatë forumit tregtar më të madh në botë në fushën e transportit optik (NGON 2022) të mbajtur në Barcelonë, Spanjë, Huawei u dallua nga shumë shitës dhe u vlerësua me çmimin "Ideja më e mirë e Novacionit". Ky çmim njeh përpjekjet e operatorëve globalë për të sjellë vazhdimisht risi në fushën e transportit optik duke ofruar një gamë të plotë zgjidhjesh. Në këtë event, të pranishmit mësuan për praktikat novatore nga operatorët dhe partnerët kryesorë, përveç njohurive më të fundit nga analistë të shquar.

Huawei i është përkushtuar fushës optike dhe renditet i pari në tregun e komunikimeve optike për 14 vjet rresht. Gjiganti kinez i teknologjisë njihet si lider në botë për shkak të aftësive kërkimore dhe udhëheq vazhdimisht novacionin në fusha të tilla si shpejtësia ultra e lartë, spektri ultra-broadband dhe komutimi tërësisht optik OXC. Në Forumin e 20-të të NGON në 2018, kompania e kërkimeve shkencore Informa e vlerësoi Huawei me çmimin “"Produkti më i mirë 400G i programueshëm me një kanal".

Në Forumin NGON 2022, Huawei shfaqi modulet koherente të gjeneratës së ardhshme 400G. Bazuar në algoritmin novator GSC FEC dhe teknologjinë e formësimit të spektrit ultra-nyquist (FTN) të arkitekturës së re Turbo, performanca e transmetimit 400G përmirësohet vazhdimisht. Deri më sot, Huawei ka vendosur rrjete 400G në mbarë botën më shumë se 50 operatorëve.

Huawei lëshoi zgjidhjen e parë të industrisë me spektrin ultra-broadband Super C120+L120, e cila do të lehtësojë evolucionin gjenerues të rrjeteve kryesore nga sistemet gjatësi vale 100G/200G x 80 në sistemet me gjatësi vale 400G x 80. Kjo zgjidhje dyfishon burimet e disponueshme të spektrit të fibrave optike, duke shënuar një tjetër përparim historik në fushën e transmetimit optik.

Huawei vazhdon të bëjë përparime teknologjike në OXC me komutim tërësisht optik. Që nga lansimi i OXC-së së parë të industrisë në 2017, Huawei ka vënë më shumë se 3000 OXC në përdorim komercial në mbarë botën, duke ndihmuar në arritjen e lidhjes së gjelbër. Në këtë Forum NGON, Huawei zbuloi një pajisje OXC të miniaturës për rrjetet e metrosë, duke formuar një seri produktesh OXC për të ndërtuar rrjetin e gjelbër tërësisht optik.

Huawei kontribuon në mënyrë aktive në standardet e industrisë së rrjetit autonom të drejtimit duke prezantuar zgjidhjen e rrjetit autonom të drejtimit plotësisht optik (ADN). Më shumë se 300 grupe janë vendosur në mbarë botën. Veçoritë novatore si sigurimi i shëndetit të rrjetit optik, zbulimi inteligjent i kabllove të përbashkët dhe kompresimi inteligjent i alarmit mundësojnë O&M proaktive dhe përmirësojnë shumë efikasitetin.

Zgjidhja premium e linjës private e Huawei është vënë në përdorim komercial nga dhjetëra operatorë në mbarë botën. Këtë vit, Huawei ka prezantuarr një zgjidhje novatore OTN P2MP, e cila i ndihmon operatorët të ndërtojnë linja private me cilësi gjithëpërfshirëse OTN dhe të zgjerojnë bazën e përdoruesve 10-fish.

Victor Zhou, President i domenit të transportit optik të Huawei, tha: "Huawei ka qenë prej kohësh i përkushtuar për të bërë investime strategjike dhe përparime teknologjike në fushën e komunikimit optik, duke ndihmuar operatorët të ndërtojnë lidhje optike të kudondodhura me cilësi të lartë. Përmes OTN, ajo vazhdon të vendoset në CO, faqet, kampuset, ndërtesat dhe qendrat e të dhënave për të mundësuar transformimin dixhital në industri të ndryshme. Ne jemi të përkushtuar të arrijmë lidhshmërinë kudo, Lidhshmëria Premium ndriçon botën dixhitale."

*Ky shkrim është i sponsorizuar