Tech

Instagram po bën ndryshime!

Instagram po bën ndryshime!

Është zyrtare: Instagram po bën ndryshime të mëdha, si në aspektin e shfaqjes së feed-it, ashtu edhe në grafikë. Këtë e ka bërë të ditur rrjeti social përmes blogut të tij zyrtar, ku janë publikuar disa pamje paraprake të asaj që na pret me përditësimet e radhës të aplikacionit.

Ndryshimi më i madh ka të bëjë me fontin e përdorur në të gjitha ekranet, i quajtur Instagram Sans.

"Sistemi ynë i ri është krijuar për të përqafuar evolucionin e vazhdueshëm dhe për të na ndihmuar të krijojmë përvoja më tërheqëse dhe gjithëpërfshirëse për komunitetin tonë ," shkruhet në faqen e internetit.

Logoja që njohim të gjithë, me një aparat fotografik, është mbajtur ashtu siç ka qenë, përveç një ndryshimi të vogël në gradientin e ngjyrave në sfond. Nga ana tjetër, fonti i ri është krijuar gjithashtu që të përshtatet më lehtë me të gjitha gjuhët e mundshme, si japoneze, tajlandeze, arabisht e shumë të tjera, pa humbur identitetin e tij me gjuhë të ndryshme.

“Instagram Sans është frymëzuar nga elementët e dizajnit që komuniteti ynë sheh çdo ditë: logoja dhe marka jonë. Nga tabelat te faqet e internetit, shkronja jonë e re thekson identitetin tonë të veçantë. Në të gjitha sipërfaqet, nga fushatat tona të marketingut te faqet tona të internetit, Instagram Sans na ndihmon të tregojmë një identitet të veçantë".

Ndryshime të mëdha edhe në mënyrën se si përdoruesit e shikojnë feed -in në Instagram. Nëse deri tani postimet, në faqen kryesore, lëviznin të ndërprera nga hapësira të bardha në të cilat shfaqeshin përshkrimet dhe komentet, faqosja e re do të jetë padyshim më zhytëse. Imazhet do të shfaqen në ekran të plotë , pothuajse pa ndërprerje, për t'i dhënë më shumë hapësirë ??dhe rëndësi fotove dhe videove.