Tech

Këta fëmijë po bëjnë miliona në YouTube

Këta fëmijë po bëjnë miliona në YouTube

Vlad, Niki, Diana dhe Nastya festojnë në jahte, hipin në Ferrari dhe udhëtojnë nëpër botë. Audienca e tyre në Youtube është masive dhe fitimet gjithashtu.

Fëmijët janë yje të tre kanaleve në YouTube: "Vlad dhe Niki", "Like Nastya" dhe "Kids Diana Show". Ato janë tre kanalet më të njohura të YouTube për fëmijë me veprim të drejtpërdrejtë në botë, me afro 300 milionë abonentë në YouTube.


Tani ata po zgjerohen në gjithçka, nga transmetimi i shfaqjeve në TV deri te marrëveshjet e licencimit, të gjitha me vlerë dhjetëra miliona dollarë.

"Këta fëmijë që erdhën nga askund kanë më shumë ndikim se Mickey Mouse," thotë Eyal Baumel, një strateg i vjetër i personaliteteve të YouTube.

Në të tre kanalet, videot luhen si filma vizatimorë me aksion të drejtpërdrejtë. Fëmijët vishen si superheronj, zvarriten mbi perime gjigante dhe qarkullojnë me makina lodrash. Mami dhe babi i tyre janë ndihmës.

"Fëmijët mendojnë se Vlad dhe Niki janë miqtë e tyre," thotë nëna e tyre, Victoria Vashketov, për fëmijët e saj, të cilët janë përkatësisht 9 dhe 7 vjeç.