Tech

Kremlini ndalon administratën të përdorin iphone: Janë lehtësisht të përgjueshëm

Kremlini ndalon administratën të përdorin iphone: Janë

Presidenca ruse ka urdhëruar zyrtarët shtetërorë të ndalojnë përdorimin e celularit iPhone të Apple për shqetësime sigurie, raportojnë mediat ruse.

Zyrtarët në politikën e brendshme të administratës presidenciale ruse, përballen me një afat kohor deri më 1 prill për të hedhur poshtë pajisjet e tyre të prodhuara në SHBA.

Nënkryetari i administratës presidenciale Sergei Kiriyenko ka se iPhone-t ishin lehtësisht të përgjueshëm nga agjencitë e inteligjencës perëndimore.

Kremlini beson se iPhone-ët janë më të ndjeshëm ndaj hakerimit dhe spiunazhit nga specialistët perëndimorë sesa smartfonët e tjerë.