Tech

Mastercard lançon teknologjinë që ju lejon të paguani me fytyrë ose shenja gishtash në dyqane

Mastercard lançon teknologjinë që ju lejon të paguani me
Mastercard po piloton një teknologji të re që i lejon blerësit të bëjnë pagesa përmes fytyrës ose dorës së tyre në pikën e arkës.

Kompania të martën nisi një program për shitësit me pakicë për të ofruar metoda biometrike pagese, si njohja e fytyrës dhe skanimi i gjurmëve të gishtërinjve. Në arkë, përdoruesit do të jenë në gjendje të vërtetojnë pagesën e tyre duke treguar fytyrën ose pëllëmbën e dorës në vend që të rrëshqitin kartën e tyre.

Programi tashmë ka dalë drejtpërdrejt në pesë dyqane ushqimore në Sao Paulo, Brazil. Mastercard thotë se planifikon ta shpërndajë atë globalisht më vonë këtë vit.

“I gjithë hulumtimi që kemi bërë na ka treguar se konsumatorët e duan biometrikën,” tha për CNBC Ajay Bhalla, presidenti i Mastercard për kibernetikë dhe inteligjencë.

“Ata duan që pagesa në një dyqan të jetë aq e përshtatshme sa hapja e telefonit të tyre.”

Rreth 1.4 miliardë njerëz pritet të përdorin teknologjinë e njohjes së fytyrës për të vërtetuar një pagesë deri në vitin 2025, sipas një parashikimi nga Juniper Research.