Tech

Një chatbot që imiton të vdekurit. A është një ide e mirë?

Një chatbot që imiton të vdekurit. A është një ide

Projekti December është një mjet i Inteligjencës Artificiale që mund të simulojë biseda me këdo, duke përfshirë edhe njerëzit që kanë ndërruar jetë. Por rezultatet mund të jenë të frikshme, duke ngritur pyetje mbi shëndetin mendor dhe privatësinë. Jason Rohrer iu deshën një muaj që ta bënte GPT2 të OpenAI të lejonte përdoruesit të bisedojnë me AI-n.

Por përdoruesit filluan të përdornin platformën e tij për të krijuar versione të të dashurve të tyre që kishin ndërruar jetë. Platforma, e quajtur Projekt December, premton të 'simulojë një bisedë me këdo' për çmimin e 10 dollarëve.

Përdoruesit nuk duhet të përdorin teknologjinë për nekromaci, por specifikon se 'këdo' përfshin 'një person që nuk jeton më. Do të dëshironit një chatbot AI të 'ringjallte' dikë që mendonit se ishte larguar përgjithmonë?