Tech

Përse disa shtete po e bllokojnë TikTok-un

Përse disa shtete po e bllokojnë TikTok-un

Çështja nuk duket të jetë aq sociale, por politike. Disa vende mendojnë se aplikacioni kinez është i lidhur me qeverinë kineze e se të dhënat personale të njerëzve kontrollohen përmes TikTok.

Përdorimin e aplikacionit e ka bllokuar Hong-Kong, India dhe SHBA është duke kontrolluar terrenin. Ata i kanë lajmëruar shtetasit amerikanë që mund ta shkarkojnë nëse duan dhe t`ua lënë të dhënat t`i menaxhojë Kina. Gjithsesi asnjë nuk këto akuza nuk është e provuar.

TikTok është momentalisht një nga më të përdorurit, sidomos në moshat e reja. Vetëm në tre muajt e fundit është shkarkuar 315 milionë herë.

*Burimi CNN