Tech

Ka një mënyrë që të shmangni “pislliqe” në Instagram! Ja si bëhet

Ka një mënyrë që të shmangni “pislliqe”

Përdoruesit e Instagram gjithnjë e më shumë po ndihen të bezdisur nga ndryshimet më të fundit të platformës online, të cilat e kanë kthyer atë më shumë në një revistë publikimesh dhe reklamash sesa në një rrjet social ku mund të ndash cdo gjë me miqtë e tu.

Fansat dhe kritikët ia atribuojnë shumë nga ndryshimet e fundit të Instagramit konkurrencës së Metës me gjigantin kinez të mediave sociale Tik Tok, i cili tregon kryesisht përmbajtje jashtë rrethit të miqve. Verën e kaluar, Instagram filloi të shtonte lojëra elektronike për video të rekomanduara nga llogaritë që nuk i ndiqni në furnizimin tuaj të rregullt. Dhe CEO i Meta, Mark Zuckerberg tha në llogarinë e tij në Instagram në qershor se aplikacioni do të fillojë të testojë një furnizim me ekran të plotë si ai i TikTok.

Ka një mënyrë që të shmangni “pislliqe”

Përditësimet e aplikacioneve thuajse gjithmonë i tronditin përdoruesit. Por eksperimentet e Instagramit, siç është furnizimi i ri i testimit në ekran të plotë që ngjan me furnizimin e fokusuar në video të Tik Tok pa përfitimin e algoritmit të personalizimit si TikTok, ndihen veçanërisht të irrituar.

“Nuk mund të mohohet se jemi në një hapësirë ​​konkurruese dhe kjo është ajo që na motivon të vazhdojmë të eksplorojmë mënyra për t'i shërbyer më mirë komunitetit tonë në Instagram,” tha Tessa Lyons-Laing, drejtore e menaxhimit të produkteve në Meta, në një deklaratë të ndarë me The Ëashington Post. “Instagrami është vendi ku takohen miqtë dhe interesat tuaja. Ju lidheni me miqtë për përmbajtje argëtuese dhe origjinale dhe eksploroni së bashku interesat tuaja.”

Lyons-Laing gjithashtu vuri në dukje se përdoruesit mund të shtyjnë përmbajtjen e rekomanduar (ne do t'ju tregojmë se si më poshtë) dhe se kompania ka plane për më shumë kontrolle. Tani për tani, ajo tha se disa njerëz mund të shohin më shumë rekomandime se të tjerët bazuar në testet e kompanisë.

Kur u pyet nëse kompania ka ndonjë metrikë që mbështet idenë se përdoruesit kënaqen të shohin më shumë përmbajtje të rekomanduara, Lyons-Laing tha: “Ne kemi dëgjuar nga kërkimet që njerëzit kënaqen me sugjerimet, sepse i ndihmon ata të zbulojnë llogari të reja për të ndjekur dhe eksploruar interesat e tyre.” Ajo nuk pranoi të ndajë ndonjë numër apo metrikë specifike.

Kyle Vondra, një inxhinier softuerësh në Sunnyvale, Kaliforni, tha se aplikacioni i ngjan më shumë një reviste, “kryesisht reklamohet me disa përmbajtje të rastësishme”.

Por ja disa gjëra që mund të bëni nëse furnizimi juaj në Instagram po ju shqetëson.

Ka një mënyrë që të shmangni “pislliqe”

Shtyj postimet e rekomanduara

Instagram ju lejon të bëni një pushim nga shikimi i postimeve nga njerëz që nuk i njihni, por vetëm për 30 ditë në të njëjtën kohë.

Për të shtyrë postimet e rekomanduara, gjeni një në furnizimin tuaj dhe trokitni lehtë mbi tre pikat në këndin e sipërm djathtas. Pastaj zgjidhni “nuk jam i interesuar”. Instagram do të fshehë postimin dhe do t’ju japë një menu zgjedhjesh. Trokit te “shtyrja e të gjitha postimeve të sugjeruara në furnizim për 30 ditë”.

Kur postimet fillojnë të shfaqen pas një muaji, mund të provoni t'i shtyni përsëri.

Tregoji aplikacionit që dëshiron të shohësh më pak nga ato që nuk të pëlqejnë

Nëse skeda juaj “eksploro” (skeda me xham zmadhues), mund të përpiqeni ta shtyni algoritmin e saj në drejtimin e duhur.

Gjeni një pjesë të përmbajtjes që nuk dëshironi ta shihni dhe prekni tre rrathët në këndin e sipërm djathtas. Zgjidhni “nuk jam i interesuar” dhe Instagram thotë se do të fshehë postimin dhe do t'ju tregojë më pak postime si ai.

Ka një mënyrë që të shmangni “pislliqe”

Kalo te burimet e tua “të preferuarat” ose “të ndjekura”.

“Të preferuarat” ju shfaqin postimet nga llogaritë që keni shtuar në listën tuaj të preferuar. “Ndjekja” tregon përmbajtjen e njerëzve që ndiqni sipas renditjes që është postuar. Për të kaluar në një nga këto burime alternative, prekni logon e Instagramit në këndin e sipërm majtas të skedës kryesore.

(Mund të krijoni listën tuaj të llogarive të preferuara duke trokitur “të preferuarat” dhe “shtoni të preferuarat”. Aplikacioni do të plotësojë automatikisht një listë të njerëzve që mendon se ju pëlqejnë. Prekni “konfirmoni të preferuarat” për të ekzekutuar atë listë, ose shtoni dhe hiqni njerëz duke përdorur butonat “heq” dhe shiritin e kërkimit të miqve.)

Përdorni versionin në internet

Nëse hyni në Instagram nga shfletuesi juaj i internetit, nuk do të gjeni reklama apo postime të sugjeruara, vetëm foto të miqve

Hiq dorë

Ju gjithashtu mund të hiqni dorë, për sa kohë që jeni mirë duke lënë pas lidhjet tuaja në Instagram.

“Është në të njëjtën mënyrë që ka pasur një fazë ku ne ishim të tillë. Nuk do të largoheshim kurrë nga Facebook-u”, tha Jiang. “Dhe tani ne fjalë për fjalë nuk e përdorim më atë.”