Tech

Telefoni të tregon nëse ke qenë afër dikujt me virus

Telefoni të tregon nëse ke qenë afër dikujt me virus

“Covid Trace” quhet aplikacioni që të tregon nëse ke qenë pranë dikujt të infektuar. Disa shtete e kanë futur në funksionim për të shmangur zinxhirin e infektimeve. Covid Trace të dërgon një njoftim përmes Pop-Up nëse dikush ka rezultuar pozitiv ndaj Covid-19 dhe ti e ke takuar ditët e fundit.

Kjo sigurisht nuk shmang infektimin tënd, ama të vë në dijeni që mund të kesh marrë virusin e kështu të izolohesh e të mos takosh njerëz të tjerë.

Gjithashtu arrihet përmes sinkronizimit të Location dhe Bluetooth.

Në kushtet e pandemisë që po jetojmë, në krye të detyrës nuk janë vetëm mjekët që po trajtojnë pacientët, por edhe IT-të që po përpiqen të vënë në funksionin të parandalimit, zhvillimet teknologjike.

*Artikulli i CNN u përshtat në shqip nga Tiranapost.al