Tech

Një transaksion i Bitcoin konsumon të njëjtën sasi uji që përdoret për të mbushur një pishinë

Një transaksion i Bitcoin konsumon të njëjtën sasi uji

Një transaksion i vetëm Bitcoini mund të përdorë të njëjtën sasi uji që nevojitet për të mbushur një pishinë, sipas një studimi të ri mbi kriptomonedhën më të njohur në botë.

Ai vlerëson se në vitin 2021, fabrika e Bitcoin, e përdorur pjesërisht për të krijuar Bitcoin të rinj, konsumoi mbi 1,600 gigalitra ujë në mbarë botën me çdo transaksion Bitcoin duke përdorur mesatarisht 16,000 litra ujë.

Shkalla e madhe e konsumit të ujit të minierave të Bitcoin mund të ndikojë në ujin e pijshëm nëse ai vazhdon të funksionojë pa rregullore, veçanërisht në vendet që tashmë po luftojnë me mungesën e ujit, përfshirë Shtetet e Bashkuara, argumentoi studimi i botuar në revistën Cell Reports Sustainability të mërkurën.

Miniera e Bitcoin kërkon fuqi të madhe kompjuterike për të zgjidhur ekuacionet matematikore në internet. Përgjigjet e sakta më pas shpërblehen me një pjesë të vlerës së Bitcoin.

Uji, i cili avullohet, përdoret për të ftohur kompjuterët në qendrat e mëdha të të dhënave dhe gjithashtu për të ulur temperaturën e termocentraleve me qymyr dhe gaz që fuqizojnë gjithashtu kompjuterët e minierave të Bitcoin.