Tech

Vidhen 100 milionë dollarë në Kripto

Vidhen 100 milionë dollarë në Kripto

Hakerët kanë arritur të vjedhin 100 milionë dollarë në kriptomonedha nga Horizon, një e ashtuquajtur urë blockchaini që u lejon njerëzve të shkëmbejnë monedha midis zinxhirëve të ndryshëm të rrjetit.

Detajet e sulmit janë ende të pakta, por Harmony, urë blockchain-i pas Horizon, tha se ata identifikuan vjedhjen të mërkurën në mëngjes. Harmony veçoi një llogari individuale që beson se është fajtori.

“Ne kemi filluar të punojmë me autoritetet kombëtare dhe specialistët e mjekësisë ligjore për të identifikuar fajtorin dhe për të tërhequr fondet e vjedhura,” tha start-upi në një postim në Twitter.

Urat Blockchain luajnë një rol të madh në hapësirën DeFi, duke u ofruar përdoruesve një mënyrë për të transferuar asetet e tyre nga një blockchain në tjetrin. Në rastin e Horizon, përdoruesit mund të dërgojnë token nga rrjeti Ethereum në Binance Smart Chain.