Tech

Zemra rozë, fytyra që dridhet dhe simboli Wi-Fi, emoji që së shpejti do jenë në telefonat inteligjentë

Zemra rozë, fytyra që dridhet dhe simboli Wi-Fi, emoji që së

Emoji të reja, duke përfshirë një kokë që dridhet, simbolin për Wi-Fi dhe një zemër të shumëpritur rozë të thjeshtë, do të dalin së shpejti në telefonat inteligjentë.

Uebsajti i referencës së Emoji Emojipedia ka zbuluar listën e saj draft Emoji 15.0, duke shfaqur imazhe mostra që vizualizojnë se si mund të duken këto emoji të reja.

Linja e re, e cila përmban 31 emoji gjithsej, përfshin gjithashtu një zemër blu të zbehtë dhe një zemër gri, gjeste të ndryshme "stop" (ose "high five") me duar, një flaut, maraka dhe një krëhër flokësh. Më shumë kafshë dhe bimë janë gjithashtu në listë, duke përfshirë një gomar, një patë, kandil deti dhe xhenxhefil.

Çdo emoji është subjekt i ndryshimit përpara miratimit përfundimtar nga Konsorciumi Unicode, organi jofitimprurës që vendos standardet për mënyrën se si teksti shfaqet dhe përfaqësohet në internet.

“Sidoqoftë, vlen të theksohet se shumica e kandidatëve draft emoji kanë përfunduar të përfshirë në listën përfundimtare gjatë viteve të fundit - duke përfshirë çdo emoji që kemi parë nga draft lista e vitit të kaluar Emoji 14.0 përpara Ditës Botërore të Emoji 2021,” tha Emojipedia.

Përdoruesit e rrjetit mund të jenë veçanërisht të kënaqur me përfshirjen e një emoji me zemër rozë në draft listën e këtij viti.

Aktualisht ka një zemër të kuqe, një zemër vjollcë dhe një emoji zemre portokalli midis shumë ngjyrave të tjera, por një zemër rozë ka qenë prej kohësh ndër emoji-t më të kërkuar nga përdoruesit. Aktualisht ka emoji të ndryshme të zbukuruara të zemrës, të tilla si emoji-t e zemrës me gaz dhe emoji-t e zemrës në rritje, të cilat zakonisht përshkruhen në rozë - por nuk ka një zemër të thjeshtë rozë që të përputhet me emoji-t e tjerë të pavarur të zemrës.

Kjo tani duket se do të përfshihet në versionin e ardhshëm të Unicode, i cili ka të ngjarë të miratohet në shtator të këtij viti.

Ndërsa modelet e emoji ndryshojnë sipas platformës, Emojipedia ka ofruar modele emoji përpara mbërritjes së tyre zyrtare në tastierat emoji për tetë vjet.

I planifikuar për publikim në shtator, çdo projekt-kandidat për emoji që miratohet për lëshim përfundimtar do të vijë në platformat kryesore nga fundi i vitit 2022 deri në vitin 2023, thotë Emojipedia.