Histori Personale

Urban; Baftjari, Muli dhe Braçja

Urban; Baftjari, Muli dhe Braçja

Nga ?Fatorinoja?/

?...Baftjar, Baftjar je super i paparë 

Ta gëzojmë Baftjarin me raki Skrapari

Baftjar, Baftjar je i paparë...?

Nuk po e merrja vesh apo e këndoja vetë apo po e dëgjoja këngën e Yllit. Për alarm kisha vendosur diçka të butë, të ëmbël, se i ashpër ishte vetë zgjimi në atë orar të mëngjesit.

Isha më herët. Komshiu kishte menduar për mua, të mos isha bërë vonë për punë. U ngrita nga shtrati mes vendimit a duhet t?i shfrytëzoja ato minuta apo të dilja më herët. Çdo mëngjes që vjen më herët se mëngjeset e zakonshme të ngjall ndjesi të bukura, ndjesi jete.

Tak, tak, tak... Tak, tak, tak

Ishte shumë e mirë, më kaloi. Preferoja edhe vetë të qëndroja nga pas. Rastisi të isha ne urban me të. Sytë nuk ja ndaja.

-Shtyhu pak o djali, sa të kalojmë.

Jo nuk mund të më ikte nga sytë. E donin pafundësisht. Stacioni më ndau. Ishte para meje. Dy stacione të tjera, të trishtueshme.

***

E entja është dita e doktorit. Jo, këtë të enjte ama. Flamur Noka tentoi të rrihte kolegun e tij socialist, Erion Braçe. Epo sherri për burrat është.

-Ere bab, hipni o hipni

-O mret (mbret) po t?i ca bane e ca bane? Hip lart, liro rrugën.

Fatorinoja e kishte me qejf ditën e parë të punës. Kështu ndodh gjithmonë. Njerëz ngjitur njeri me tjetri. Njëri hap gojën, i shikon edhe dhëmballën më të fundit të prishur.

Tjetri psherëtin, por ti e vendos dorën tate para, për të penguar uraganin që do dali. Një tjetër më lart, gishtin në hundë. Në fakt të gjithë gishtat i provon.

-A e pe, e rrahu Mul Noka? Ia hoqi me atë kokës. Malok dreqi ai.

-Po dhe atij, nuk i rri goja. Si kone bën: gam, gam, gammm

-Nuk ka lezet Sandër jo, turp. Politikanë këta. Duan të futemi në BE. Këta të gjithë një hale janë.

-I shtyn ai mo, Sala. Ka protestën të shtunën. Kush e di çka në plan të bëjë.

-O mret, po ti e la ça ke?

-Abone zotëri.

Trafiku sa vinte edhe më shumë rëndohej. Bilbili i policit rrugor as nuk ndihej. E për ters, semafori i kuq gjithmonë.

-Unë mendova se ata do kapeshin, për lesh të gjithë. Por jo.

-Po kshu bëjnë o Tano, nuk ishte as Likja e as Rama. Kot bën Sala, nuk e voton më njeri tani.

-Jo mo jo, protesta do jetë e madhe. Ka shumë të pakënaqur.

-Ehaaaa

Era rëndohej, temperaturat ishin paska të larta. Po mendoja ndërkohë, kur të vijnë vera. Hajde, hajde...

(E enjte, 16 Shkurt 2017)