Ekonomia

Cilat janë vendet me papunësinë më të lartë të të rinjve dhe ku renditet Shqipëria

Cilat janë vendet me papunësinë më të lartë

“World of Statistics” ka publikuar së fundmi vendet me numrin më të lartë të papunësisë tek te rinjtë.

Afrika e Jugut renditet në krye me 62.1% të të rinjve të papunë. Nigeria u rendit e dyta me 53.4%, për të vijuar me Spanjën, 27.4%, Suedinë 24.9% dhe Serbinë me 24.9% të rinj të papunë.

Shqipëria renditet e teta me 22.5% të shkallës së punësisë tek të rinjtë.

Ndërsa vendet me numrin më të ulët të papunësisë tek të rinjtë janë Koreja e Jugut, 6.1%, Hong Kongu, 5.5%, Japonia 4.2%, Kazakistani 3.6% dhe Zvicra me 1.8%.

Cilat janë vendet me papunësinë më të lartë