5 minuta me Eldën

Për 4 dilemat e bukurisë që i mendojmë të gjithë, Elda Preni: Fakt apo mit?

Për 4 dilemat e bukurisë që i mendojmë të gjithë,

Bota e bukurisë është plot me mite dhe legjenda urbane, dhe padyshim edhe më shumë kur bëhet fjalë për kujdesin për lëkurën.

Kështu që për të ndihmuar në ndarjen e fakteve nga trillimet po ju tregoj 4 nga mitet më të zakonshme të kujdesit të lëkurës.

Nëse retinoli irriton lëkurën tuaj, ndaloni së përdoruri atë.

Retinoli është superstar i padiskutueshëm kundër plakjes, por gjithashtu vjen me gjasat e disa efekteve anësore seriozisht të dëmshme, duke përfshirë skuqjen, thatësinë. Por nëse jeni duke përjetuar këtë lloj acarimi, çelësi nuk është që të hiqni plotësisht retinolin tuaj, por më tepër të ndryshoni se si dhe kur po e përdorni atë. Ju duhet të prisni që lëkura juaj të jetë e thatë dhe e irrituar, veçanërisht kur filloni të përdorni retinol. Në vend që të ndaloni plotësisht retinolin, duhet të ulni frekuencën e përdorimit deri sa te fitohet toleranca nga lekura.

Pika tjetër e rëndësishme? Sigurohuni që nuk përdorni më shumë se një sasi në madhësi të bizeles për tërë fytyrën tuaj.

Për 4 dilemat e bukurisë që i mendojmë të gjithë,

Nje per t`u provuar: Regenerist Retinol 24 me kompleksion retinolid + vitamin B3 (Link)

Kremrat e syve mbahen më mirë në frigorifer.

Temperatura më e ftohtë nuk e zgjat afatin e ruajtjes së produktit tuaj. Trupi juaj është gjithashtu natyrisht 98.6 gradë dhe kur vendosni një krem ​​të ftohtë mbi lëkurë, trupi juaj menjëherë do ta ngrohë atë." Isshtë e vërtetë që temperaturat e ftohta ndihmojnë në uljen e ënjtjes dhe fryrjes, kështu që nëse ky është qëllimi juaj ju këshilloj të përdorni një kompresë të ftohtë, e cila do të mbajë temperaturën e saj të ftohtë edhe kur vendoset në lëkurën tuaj të ngrohtë. Nje krem me rul metalik gjithashtu do ta beje hilen.

Për 4 dilemat e bukurisë që i mendojmë të gjithë,

Nje per t`u provuar: Refresh Eye Cream nga Korff (Link)

Rrathët e errët janë një shenjë që jeni lodhur.

Ngjyrosja rreth syve ndodh kur gjaku dhe lëngjet nuk qarkullojnë në mënyrë efikase. Po, mungesa e gjumit patjetër që mund ta përkeqësojë çështjen, por nuk është shkaku i vetëm. Kjo mund të thotë që ju mungon hekuri ose nuk po merrni oksigjen të mjaftueshëm. Për të mos përmendur, rrathet e errëta bëhen shumë më të spikatura, sa më e hollë është lëkura, e cila natyrshëm ndodh me kalimin e moshës. E vështirë për kremrat lokalë të syve të adresojnë rrathët e errët, por përdorimi i një formule që përmban dekongjestionante mund te ndihmoje.

Për 4 dilemat e bukurisë që i mendojmë të gjithë,

Sugjerimi im kesaj radhe: Dermastir - Eye and Lip Contour Roller I cili permban perberes dekongjestinante dhe antirrudhe per efekt te menjehershem (Link)

Si plaket lëkura juaj bazohet në gjenetikë.

Sigurisht, gjenetika paguan një rol, por plakja e lëkurës është një proces kompleks dhe përcaktohet nga faktorë të brendshëm dhe të jashtëm. Kështu që ndërsa merrni atë që merrni kur bëhet fjalë për gjenetikën, ju keni shumë më shumë kontroll mbi faktorët e jashtëm, të cilët përfshijnë gjëra të tilla si dëmtimi i diellit, ndotja, stresi dhe pirja e duhanit.