Aktualitet

Dy ditë zie kombëtare për shkrimtarin e madh Ismail Kadare

Dy ditë zie kombëtare për shkrimtarin e madh Ismail Kadare

Qeveria shqiptare ka shpallur të martën dhe të mërkurën, ditë zie kombëtare në nderim në shkrimtarit të madh shqiptar, Ismail Kadare, i cili ndërroi jetë në moshën 88-vjeçare.

“Në të gjitha institucionet shtetërore do të ulet flamuri në gjysmështizë.

Homazhet publike dhe ceremonia shtetërore do të organizohen në mjediset e Teatrit të Operas dhe Baletit dhe Ansamblin Popullor ditën e mërkurë më 3 korrik nga ora 09:00-11:00 dhe11:30 deri në 13.30.

në orën 13:00 të datës 3 korrik në nderim të tij të ndërpritet çdo veprimtari dhe të mbahet 1 minutë heshtje”, thuhet në vendim.

Dy ditë zie kombëtare për shkrimtarin e madh Ismail Kadare