Aktualitet

Situata në Kakavijë, 200 efektivë të FA në terren për të ndihmuar qytetarët

Situata në Kakavijë, 200 efektivë të FA në terren

Të gjitha institucionet shtetërore janë angazhuar për lehtësimin e situatës së krijuar në pikën e kalimit kufitar me Greqinë, në Kakavijë. Rreth 200 efektivë të Forcave të Armatosura u kanë shërbyer gjatë gjithë natës dhe orëve të para të së shtunës qytetarëve që ndodhen të bllokuar atje.

Ata kanë shpërndarë dhe vazhdojnë të furnizojnë qytetarët me ujë, ushqime dhe të ndihmojnë për higjienën sanitare në terren. Në këtë emergjencë civile janë përfshirë Forcat e Armatosura dhe strukturat bashkiake te? Gjirokastre?s, Ke?lcyre?s, Dropullit, Tepelene?s e Pe?rmetit.

Situata në Kakavijë, 200 efektivë të FA në terren

Po ashtu Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Mbrojtjes Civile, Haki Çako ndodhet në Kakavijë për të monitoruar nga afër situatën e krijuar. Ndërsa qeveria shqiptare ëhstë në komunikim të vazhdueshëm me palën greke pe?r lehte?simin e procedurave, te? cilat jane? procedura te? nje?jta ne? c?do pike? hyre?se te? Greqise?, pe?r qytetare?t e c?do vendi, pe?rfshire? edhe qytetare?t grekë qe? hyjne? ne? nje? kufi.

Situata në Kakavijë, 200 efektivë të FA në terren

Situata në Kakavijë, 200 efektivë të FA në terren

Situata në Kakavijë, 200 efektivë të FA në terren