Around Albania

Historia e të dashurës së mastershefit grek që u bllokua në kufi: Shqipëria ishte surpriza më e madhe!

Historia e të dashurës së mastershefit grek që u bllokua

Bashkë me nënën e saj, Lotus Vrijma e cila është e dashura e pjesëmarrësit të famshëm të MasterChef në Greqi Giorgios Laskaridis, mbetën të bllokuara në kufirin shqiptaro-grek për shkak të rregullave të pandemisë së koronavirusit. Ajo nuk është lejuar që të shkojë në Greqi, duke qëndruar më shumë se 48 orë në kufi dhe në fund vendosi të kthehej mbrapsht në Shqipëri deri sa ambasada ti kthejë një përgjigje dhe të gjejë një zgjidhje. Në rrjetin social Instagram ajo ka treguar gjithë eksperiencën e saj dhe në fund thotë se Shqipëria ishte supriza e saj më e madhe!

Historia e të dashurës së mastershefit grek që u bllokua

Lexojeni të plotë si më poshtë:

Unë kam prirjen të tregoj atë që më ka mrekulluar gjatë udhëtimeve. POR!Unë kam udhëtuar nëpër tërë botën dhe kam qenë në situata të çmendura dhe gjithashtu të rrezikshme dhe me të vërtetë që është shumë e rëndësishme të dëgjosh dhe të dish për këto gjëra. Do të doja vetëm t’i frymëzoja të tjerët për të udhëtuar, por është gjithashtu detyra ime edhe të informoj njerëzit për udhëtimet.

Po bëja një udhëtim të mrekullueshëm me mamanë time. Duke kaluar nëpër aq shumë vende, udhëtime me furgonë, not në Kroaci, duke fjetur nëpër kampingje, kalova nëpër male. Kudo u ndjemë shumë të mirëpritur … dhe më pas ngamë makinën nëpër Shqipëri për të kaluar kufirin me Greqinë, destinacioni ynë përfundimtar.

Aty u refuzuam në kufi. Nuk na lejuan që të hynim në Greqi prej aty. Nuk e dinim këtë dhe pashë që edhe qytetarë të tjerë të BE-së refuzoheshin. Përfunduam duke qëndruar në kufi për më shumë se 48 orë. Telefonova ambasadën dhe kudo, sepse ne kemi dokumentet që duhet të ishin të vlefshme për të kaluar, por asnjë nuk e dinte se çfarë të bënte saktësisht.

E vetmja mundësi tjetër ishte të ktheheshim mbrapsht në Shqipëri dhe pastaj të niseshim në Mal të Zi, Serbi e për në Bullgari. Mirëpo ndërsa qëndronin duke pritur në kufi, mësuam diçka tjetër.

Kufijtë e Maqedonisë së Veriut janë mbyllur, Kosova është e mbyllur, Bullgaria po mbyllet së shpejti dhe ju duhet të merrni tragetin për në Itali!

Përfunduam në një situatë duke mos ditur fare se çfarë të bëjmë më dhe thjesht prisnim që ambasada të na telefononte. Mendoj se ishte një nga përvojat më të tmerrshme të udhëtimit që kam pasur deri më tani. Po në fund, situata nuk ishte edhe aq e keqe. Por të mos dish se çfarë të bësh dhe të zbulosh që edhe autoritetet zyrtare tani nuk e kanë idenë, të jep një ndjesi që je pa mbrojtje dhe e pasigurt. Të udhëtosh në kohëra ekstreme, përfundimisht është ca më sfiduese. Dhe është shumë e rëndësishme të informoheni sa më shumë që të mundeni përpara nisjes. Ju po rrezikoni sepse gjërat mund të ndryshojnë shpejt dhe çdo shtet mund t’i ndryshojë politikat e tij gjatë natës.

Tani më në fund u ktheva mbrapsht në Shqipëri. Dhe Shqipëria ka qenë surpriza më e madhe. Tani, më tregoni ju nëse keni pasur ndonjë përvojë duke udhëtuar gjatë kësaj kohe të koronavirusit.

View this post on Instagram

TRAVEL REALITY . I tend to share what I LOVE about traveling. BUT! I have traveled around the whole world and have been in crazy and also dangerous situations and actually it’s very important to also hear and know about these things. . I would love to only inspire others to travel but it’s also my task to educate and inform people about travel. . I was making the most amazing roadtrip with my mom. Passing so many countries, hopping out of the van in Croatia to jump into the sea. Sleeping at the loveliest campsite, driving through enormous mountains. Everywhere we were so welcomed.. and then we drove through Albania to cross the border with Greece, our final destination.. And then we got rejected at the border. We were not allowed into Greece from there. We were not aware of this and saw other EU citizens getting rejected to. We ended up in a situation of standing at the border for more then 48 hours. Calling with all embassy’s and everything because we have the papers that we should be able to pass but no one knew what to do exactly. The only other option was to drive all the way back through Albania, Montenegro, Serbia into Bulgaria. But while standing at the border everyone started telling us something else. North Macedonia’s borders are closed, Kosovo is closed, Bulgary is closing soon, you can take the ferry to Italy. We ended up in a situation not knowing at all what to do anymore and just waiting for embassy’s to call us back. I think it was one of the most horrible travel experience I have had so far. At the end the situation was not that bad. But not knowing what to do and finding out that also the official authorities have now idea gives a unsafe and insecure feeling. Traveling during the extreme times is definetely a bit more challenging. And it is very important to inform yourself as much as you can before departure. But definitely you are also taking a risk because things can change fast and every country can change their policies over night. . Now finally I went back into Albania.. And Albania has been the biggest surprise. . Let me know if you have had any experiences traveling in corona?

A post shared by Lotus Vrijma | LOTUSEXPLORES (@lotusvrijma) on