Art dhe Kulturë

Dashuria ka përfunduar në kosh! Vepra e Banksy shitet 16 milionë paund

Dashuria ka përfunduar në kosh! Vepra e Banksy shitet 16 milionë

Një vepër arti e Banksy e cila u copëtua në një ankand të mëparshëm është shitur për një shifër rekord prej 16 milionë paund.

“Dashuria ka përfunduar në kosh” ishte ajo që mbeti nga shkatërrimi i veprës së tij “Vajza me tullumbace”, e cila u shit për 1 milion paund në 2018.

Dashuria ka përfunduar në kosh! Vepra e Banksy shitet 16 milionë

'Një ikonë e vërtetë'

Para hapjes së ankandit, drejtuesi Barker tha se piktura u bë një "pjesë e papritur e artit të performancës" kur u copëtua në të njëjtën dhomë ankandi pasi iu shit një "investitori privat evropian" tre vjet më parë.

Oferta e fillimit ishte 2.5 milionë paund, më pas oferta arriti në 10 milion pound brenda pak minutash pasi u vendosën çmime të shumta.

Ofertat pastaj gradualisht u ngjitën në një rekord prej 15 milion pound ndërsa gara gradualisht u ngushtua midis më pak personave.

Dhe në momentin e fundit kur ofertuesi Nick Buckley Wood, priste të shihte nëse dikush do të tejkalonte ofertën e klientit të tij prej 16 milionë £, një tundje e kokës nga rivali i tij më në fund tregoi se ata ishin jashtë garës.

Barker tha: "Me 16 milionë paund zonja dhe zotërinj, ne po shesim Banksy në Sotheby's.

Tiranapost.al