Art dhe Kulturë

Shuhet Avni Mula! Veliaj: Lajm fort i trishtueshëm. Ngushëllime Invës për humbjen e babait emrin e të cilit Tirana e nderoi sa ishte gjallë

Shuhet Avni Mula! Veliaj: Lajm fort i trishtueshëm. Ngushëllime

Disa ikin dhe i nderojmë pasi nuk i kemi. Disa edhe i kemi harruar, por për fatin e mirë kjo s’ka ndodhur në rastin e Avni Mulës, njërit prej thesareve të jetës artistike në vend. Salla e koncerteve Avni Mula mori këtë emër sa kohë ai ishte gjallë. Në statustin e tij, Erion Veliaj kujton Avni Mulën por një status edhe për të bijën, sopranon tonë të famshme ndërkombëtarisht Inva Mulën.

Veliaj shkruan:  

Fort i trishtueshëm lajmi i ndarjes nga jeta e Avni Mulës, një nga pasuritë më të mëdha njerëzore dhe artistike të kombit tonë. Arti shqiptar do t’i jetë ngahera mirënjohës për veprën e çmuar që la pas!

Ngushëllime Invës për humbjen e babait, emrin e të cilit Tirana e nderoi me sallën e koncerteve "Avni Mula" në rrugën e Dibrës për t'u kujtuar nga gjithë brezat!

Shuhet Avni Mula! Veliaj: Lajm fort i trishtueshëm. Ngushëllime

Shuhet Avni Mula! Veliaj: Lajm fort i trishtueshëm. Ngushëllime

Shuhet Avni Mula! Veliaj: Lajm fort i trishtueshëm. Ngushëllime

Shuhet Avni Mula! Veliaj: Lajm fort i trishtueshëm. Ngushëllime

Shuhet Avni Mula! Veliaj: Lajm fort i trishtueshëm. Ngushëllime

Shuhet Avni Mula! Veliaj: Lajm fort i trishtueshëm. Ngushëllime

Shuhet Avni Mula! Veliaj: Lajm fort i trishtueshëm. Ngushëllime

Kompozitori i madh shqiptar, Avni Mula u nda nga jeta mbrëmjen e sotme në moshën 92-vjeçare. Lajmin e trishtë e dha vajza e tij Inva Mula, e cila bën me dije se homazhet do të kryhen nesër nga ora 11:00-13:00 në hollin e Universitetit të Arteve në Tiranë.

Shuhet Avni Mula! Veliaj: Lajm fort i trishtueshëm. Ngushëllime

Shuhet Avni Mula! Veliaj: Lajm fort i trishtueshëm. Ngushëllime