Seksi

Çfarë mësova nga martesa ime pa seks

Çfarë mësova nga martesa ime pa seks

Martesë pa seks. Humbja e epshit tim. Kurrë nuk kam orgazëm. Nuk dua të bëj dashuri me njeriun që kam dashur.

Në moshën 28 ​​vjeç, kjo nuk ishte jeta që kisha imagjinuar. Ishte madje larg nga ajo që kisha imagjinuar. Që në moshë të hershme, ndjeja se e doja shumë seksin. Më vonë hyra në një marrëdhënie të dashur dhe të përkushtuar, por seksi nuk ishte ashtu siç mendoja. Së pari më iku lubrifikimi, pastaj marrëdhëniet u shndërruan në të dhimbshme. E zënë ngushtë, e turpëruar dhe e ndjerë vetëm në këtë problem, nuk mund të përballesha as me burrin tim kështu që u tërhoqa nga lidhja intime, duke shmangur shikimin apo prekjen e tij dhe duke u përqëndruar në pazar, gatim dhe gjëra shtëpiake.

Nuk mund t'i shpëtoja breshërisë së gjykimeve ndaj vetvetes. Kur nga ana mjekësore gjithçka ishte normale çfarë kisha? Doja të bërtisja, sepse asgjë nuk më dukej normale. Vura në dyshim veten time: A isha e çmendur?

Teksa truri im racional donte të hiqte dorë, udhëzimi im i brendshëm tha që të nisja rrugën e vetë-zbulimit. Kjo më bëri të zbuloj se diçka që mungonte ishte përtej ndihmës mjekësore: lidhja ime me trupin tim, organet gjenitale dhe seksualitetin mungonte. Kërkimi im më bëri të rilidhem me trupin tim, dëshirën time dhe kënaqësinë time që jo vetëm që ndihesha mirë, por që më ushqeu shpirtin. Ajo që kam gjetur është procesi për t'u rilidhur me veten, që të ndjehem e lirë me trupin, e gjallëruar, e ngazëllyer dhe me vetëbesim. Tashmë, si një trajnere e intimitetit dhe seksualitetit, unë jam këtu për të ndarë atë që mësova me ju dhe t'ju frymëzoj të besoni se edhe ju mund ta kaloni këtë përvojë.

Të jesh i dëshiruar nuk mjafton. Ju duhet të dini se si të dëshironi.

"Kujdesuni mirë ta ndizni dhe ai do t'ju japë gjithçka."

I kushtova më shumë vëmendje mënyrës se si i dukej trupi im sesa faktit se si ndihej. Kam kaluar më shumë kohë në kokën time - duke u fiksuar në atë që bëja - sesa në trupin tim, duke e ndjerë atë. E vërteta ishte: Unë nuk dija si të dëshiroja. Nuk dija se si të bëja seks për kënaqësinë time.

Kështu që fillova të pyes veten: Çfarë doja? Si ndihesha më mirë?

Nëse seksi nuk është i kënaqshëm për ju mendërisht, nuk do jetë i kënaqshëm as fizikisht.

Le të bëhemi realistë këtu. Kishte shumë herë kur nisja një marrëdhënie seksuale para se trupi im të ishte gati, para se të isha eksituar. Shumë herë mbaja frymën në vend që t’i kërkoja partnerit tim të ngadalësonte. Dhe shumë herë kur ai e arrinte kënaqësinë maksimale dhe unë jo - e cila ishte sa herë që bënim seks - bindja veten se "isha mirë”. Zgjodha heshtjen, sepse ishte më e lehtë, më pak prodhuese e ankthit. Dhe kishte një kosto. Trupi im u përgjigj në përputhje me rrethanat. Ai u shtrëngua dhe u mbyll, duke më lënë të mpirë dhe të pajetë, të ftohtë madje.

E vërteta është eksitimi më i madh

Duke kërkuar atë që doja, duke thënë "jo" me besim, duke shprehur qenien time emocionale pa frenime - e vërteta më eksitoi. Aty ku gjeja ankth dhe frikë më parë - gjeta liri dhe eksitim tashmë.