Seksi

NYT: Bëni më shumë seks! Mos rrini në media sociale

NYT: Bëni më shumë seks! Mos rrini në media sociale

Ky është kryetitulli i New York Times. Thirrje bazohet mbi statistikat se dy të tretat e amerikanëve raportojnë që ndihen të vetmuar dhe madje një në katër të anketuar thonë se as që kanë pasur marrëdhëniet seksuale në vitin e kaluar.

Ndodh në Amerikë, por qartësisht edhe në të gjithë botën.

Një pjesë të fajit e ka Covid që ka përkeqësuar

marrëdhëniet. Çifti është disi në krizë edhe pse martesa ende jo.

Kurrë më parë nuk kemi qenë të pushtuar nga imazhet e seksit.

TV, media, Instagram, seksi del kudo. Nuk është vetëm një strategji marketingu. Mjafton të kujtojmë Sanremon. Pse duhet që artistët të jetë një simbol seksi? Të gjithë ngjitur pas ekranit, të gjithë të pëlqejnë videot e fundit dhe algoritmi i rishfaq.

Nuk ka asgjë të keqe deri këtu dhe të famshmit luajnë lojën e tyre. Thjesht videot e tyre arrijnë

në telefonat e njerëzve të zakonshëm, të cilët janë plot me komplekset e ankthit të performancës dhe janë të shkatërruar prej tij.

Sipas New York Times, njerëzit sot ndihen të vetmuar. Mediat sociale janë një shkaktar më i madh për këtë sesa pandemia.