Seksi

Sa shpesh bëjnë seks çiftet, sipas viteve të martesës

Sa shpesh bëjnë seks çiftet, sipas viteve të martesës

Në fillim vjen dashuria, martesa, pastaj vijnë përplasjet e orareve, ndryshimi i prioriteteve dhe një listë më punë e halle që ju pengojnë të bëni seks.

Çfarë ndodh me të vërtetë në çarçafët e çifteve që kanë 5, 10, 15, 20 ose më shumë vite martesë, pas muajit të mjaltit?

Huffington Post ka intervistuar vetë çiftet për të marrë përgjigjet e kësaj pyetjeje.

Bobbi dhe Chriss, 5 vite martuar

“Meqenëse kemi fëmijën e vogël 4 muajsh dhe ende fle në dhomën tonë, bëjnë seks ndoshta çdo dy muaj. Padyshim që mungon seksi në lidhjen tonë dhe nuk jam i kënaqur për momentin, por shpresojmë që të përmirësohet situata sapo fëmija i dytë të shkojë në dhomën e vet.

Ne kemi kaluar një abort dhe kemi sjellë në jetë dy foshnje që kur jemi martuar. Përpjekja për të ngjizur bebet ka sjellë shumë seks. Madje nuk na duhej më argëtues. Mbajtja gjallë e romancës është një punë në progres me normalen tonë të re. Nuk mendoj që jeta jonë seksuale do jetë si më parë, por shpresojmë që të paktën të kthehemi një herë në javë! Përfitoni nga liria juaj sa të keni mundësi! ” Bobbi

Marantina dhe Ro, 5 vjet martuar

“Një herë në javë. Shfrytëzojmë mundësinë kur fëmija është në gjumë dhe ne shkojmë në dhomën tjetër. Kur s`kishim fëmijë, punoja shumë dhe rrallë bënim seks, ndoshta disa herë në muaj. E refuzoja shpesh partnerin me justifikimin që isha lodhur nga puna. Pastaj mbeta shtatzënë, pra më pak seks. Dhe ne nuk bëmë seks derisa fëmija mbushi 6 muaj, sepse nuk kisha dëshirë.” Marantina

Jenna dhe Eric, 8 vjet e gjysmë martuar

“Tre ose katër herë në javë. Jam e kënaqur, për më shumë do isha e lodhur. Shumë njerëz i vënë fëmijët e tyre para partnerëve, kurse ne gjedhim njëri -tjetrin së pari”. Jenna

“Të kesh dy fëmijë është shumë intensive për ne. Megjithatë, tani që ata janë rritur pak më duket se mund të eksperimentojmë më shumë se kurrë.” Eric

Alyssa dhe Justin, të martuar për 10 vjet

“Ndoshta rreth tre ose katër herë në javë. Ndonjëherë pak më shpesh, ndonjëherë më pak. Ne ishim të dy partnerët e parë seksualë të njëri -tjetrit dhe nuk bëmë seks deri pasi u martuam. Kështu gjërat evoluan ngadalë për ne”. Alyssa

Julie dhe Martin, 22 vjet martuar

“Mesatarisht një herë në javë. Tani për tani ne kemi një presion nga puna, e cila gjithmonë ka pasur një ndikim në epshin e burrit tim. Në ditë më të mirë, dy herë në javë.” Julie

Lara dhe Clark, 30 vjet martuar

“Ne u njohëm kur isha 16 vjeç dhe ai ishte 17, u martuam një javë e gjysmë pas ditëlindjes sime të 18 -të dhe unë mbeta shtatzënë me fëmijën tonë të parë rreth një muaj më vonë. Ne kemi një jetë të mrekullueshme seksuale. Unë do të thoja që ne ndoshta bëjmë seks vetëm pesë herë në muaj. Jemi më pak të frenuar tani sesa kur ishim në 10-15 vitet e parë të martesës tonë.” Lara