Karantina Blog

A më bëri izolimi baba më të mirë?

A më bëri izolimi baba më të mirë?

Nuk e mbaj mend saktësisht herën e parë që pashë fjalët "shkollë nga shtëpia". Unë nuk jam prind dembel. Më pëlqen të kaloj kohë me 2 dhe 5-vjeçarin tim. Por deri në ato momente puna ime e vetme në lidhje me ta ka qenë t`i çoja në park.

Më duhej të punoja nga shtëpia bashkë me gruan time. Gjithçka u mbyll. Unë u mërzita, ndërsa gruaja ime jo. E pata menjëherë të qartë që tani që do ishim të dy në shtëpi, do e ndamin përgjegjësinë për fëmijët më shumë se barazim. Domethënë unë do isha përgjegjësi kryesor, meqë gruaja do bënte edhe punët e gatimin.

Bëra zbulimin se TV ynë - të cilin ne e kemi blerë prej tre vitesh - ka një program të instaluar YouTube Kids.

Pas qëndrimit në YouTube, e ndihmoja me detyrat, sidomos me matematikën djalin 5 vjeç. Kujtova gjëra që kisha harruar që i dija.

Nuk mendoj se jam një mësues i shkëlqyer, por mendoj se e kaluam mirë dhe i mbijetuam izolimit.

Bllokimi mund të ketë qenë mjaft traumatik për fëmijët, por unë mendoj se edhe u argëtuan. Unë bëra pjesën time për ta bërë të mundur këtë.

Mendoj se më i vështirë se izolimi, është normaliteti i ri, sidomos për fëmijët. Me hapësirat e lojërave të mbyllura në Angli dhe rregulla të distancës të vështira për t'u zbatuar.

A do ta bëja përsëri? Jam duke disiplinuar gjyshërit e fëmijëve që të vijnë për pushimet verore dhe të kujdesen për ta, meqë shumicat e gjërave do vazhdojnë të jenë të mbyllura.

E gjitha më mësoi që mund të qëndroja edhe pa telefonin dhe se mund të argëtohesha edhe me lojëra me makina.

*Burimi The Guardian