Lajme nga Bota

Papa Françesku anulon udhëtimin për në Dubai për shkak të gjendjes shëndetësore

Papa Françesku anulon udhëtimin për në Dubai për

Papa Françesku ka anuluar udhëtimin për në Dubai, i planifikuar për në ditët në vijim, me rastin e Konferencës së 28-të të Konventës së Kombeve të Bashkuara për ndryshimet klimatike.

Udhëtimi është anuluar për shkak të gjendjes shëndetësore, me mjekët që e kanë këshilluar të pushojë, pasi Françesku vuan nga një inflamacion i rrugëve të frymëmarrjes.


“Megjithë përmirësimin e pamjes së përgjithshme klinike të Atit të Shenjtë për shkak të gjendjes gripale dhe inflamacionit të rrugëve të frymëmarrjes, mjekët i kërkuan Papës të hiqte dorë nga udhëtimi. Bergoglio e pranoi kërkesën me keqardhje të madhe", shpjegoi zëdhënësi i Vatikanit Matteo Bruni.