Lajme nga Bota

Rumania dhe Estonia ndalojnë linjat ajrore ruse të fluturojnë në hapësirat e tyre ajrore

Rumania dhe Estonia ndalojnë linjat ajrore ruse të fluturojnë

Estonia dhe Rumania kanë njoftuar se do të ndalojnë linjat ajrore ruse nga hapësira e tyre ajrore.

“Ne ftojmë të gjitha vendet e BE-së të bëjnë të njëjtën gjë. Në qiejt demokratikë nuk ka vend për aeroplanët e shtetit agresor. #StandWithUkraine”, shkruan në Twitter kryeministrja e Estonisë Kaja Kallas.

“Sulmi i paprovokuar dhe i pajustifikuar i Rusisë ndaj Ukrainës sjell pasoja të rënda”, shkroi në Twitter delegacioni rumun në NATO.

Mbretëria e Bashkuar, Polonia, Moldavia dhe Republika Çeke mbyllën më parë hapësirën e tyre ajrore për linjat ajrore ruse pas sulmit të saj në Ukrainë.