Librat e Arlindës

Libri që sugjeron më shumë botuesja Arlinda Dudaj këtë verë

Libri që sugjeron më shumë botuesja Arlinda Dudaj këtë

I ke zgjedhur librat që do të lexosh gjatë pushimeve të kësaj vere? Nëse jo duhet të marrësh në konsideratë sugjerimin e botueses Arlinda Dudaj. Libri që ajo sugjeron më shumë mban titullin ‘Atdheu’ nga autori Fernando Aramburu. E ftuar tek ‘Rudina’, Arlinda tregoi se sa shumë mbresa i kishte lënë leximi i këtij libri dhe prandaj ndjeu dëshirën e fortë për ta ndarë me ndjekësit.

‘Unë zgjodha të flas për librin Atdheu nga Fernando Aramburu tek emisioni i Rudinës. Për shumë arsye që i rendis aty ky libër më ka lënë aq shumë mbresa dhe e ndjej vërtet të fortë dëshirën ta ndaj me ju’, shkruan ajo në Instagram.

Libri që sugjeron më shumë botuesja Arlinda Dudaj këtë

Libri gjendet tek shtëpia botuese ‘Dudaj’ dhe më poshtë mund të lexoni një përshkrim për ‘Atdheu’.

"Atdheu" - Fernando ARAMBURU

Ditën që ETA njofton se i ka lënë armët, Bitori niset për në varrezë që t’i tregojë varrit të të shoqit, Çatos, vrarë nga terroristët, se ajo ka vendosur të kthehet në fshatin ku kanë banuar. A mund të bashkëjetojë me ata që e ngacmonin para dhe mbas atentatit që i kishte shkatërruar jetën asaj dhe familjes? A do të mund ta mësojë kush ishte njeriu me kapuç që i vrau të shoqin një ditë me shi, duke u kthyer nga puna? Sado që ajo shkon fshehurazi, prania e Bitorit e prish qetësinë e rreme të fshatit, sidomos të komshijes, Mirenit, mikja e saj e ngushtë dikur dhe nëna e Joshe Marit, një terrorist i burgosur për të cilin Bitori ka dyshimet më të tmerrshme. Çfarë
ndodh midis këtyre dy grave? Çfarë ka treguar jeta e bijve dhe e burrave të tyre, aq të lidhur në të kaluarën? Me sfilitjet e fshehura dhe me bindjet e palëkundshme, me plagët dhe me veprimet e guximshme, historia e fuqishme e jetëve të tyre para dhe mbas kraterit që hapi vdekja e Çatos na thotë se, në një komunitet të shkatërruar nga fanatizmi politik, është e pamundur të harrosh dhe është e nevojshme të falësh.

Fernando Aramburu (San Sebastian, 1959) konsiderohet si një nga prozatorët më të shquar në gjuhën spanjishte, është autor i shumë romaneve, disa nga të cilët kanë marrë çmime prestigjioze në Spanjë.

Libri "Atdheu" është romani i tij i përkryer. Një histori e domosdoshme, e guximshme dhe prekëse, që impohet për t’u lexuar nga të gjithë. Një nga librat më të mahnitshëm në letërsinë e sotme spanjolle.

Libri që sugjeron më shumë botuesja Arlinda Dudaj këtë