Nën lupën e Stela Sallakut

5 sugjerime veshjesh nga Cary Grant, për zotërinjtë e vërtetë

"Kam blerë dhjetëra kostume gjatë viteve dhe të gjitha kanë një atribut të përbashkët: ato janë, si të thuash, në mes të modës. Me këtë dua të them që nuk janë trendi i fundit ose shumë larg tij, as nuk janë tepër konservatore. Me fjalë të tjera, xhaketat nuk janë as shumë të gjera as shumë të ngushta, as pantallonat gjithashtu. Palltot as shumë të shkurtra as të gjata. Kam veshur rroba të stilit ekstrem, por vetëm për role në filma të veçantë. Përndryshe, thjeshtësia, për mua, ka qenë gjithmonë thelbi i të veshurit mirë ".

5 sugjerime veshjesh nga Cary Grant, për zotërinjtë e

Që kur Cary Grant u shfaq për herë të parë në Hollyëood në fund të viteve 1930, statusi i tij si një ikonë e stilit nuk është vënë kurrë në dyshim. Mjeshtri sartorial u dha këshillat e tij redaktuesve të GQ për numrin Dimër 1967/68 në një artikull të quajtur, "Cary Grant On Style" (Me stilin e Cary Grant). E gjithë intervista mund të përmblidhet në një fjali, stili i vërtetë është vërtetë i përjetshëm.

5 sugjerime veshjesh nga Cary Grant, për zotërinjtë e

Cary Grant: "Kam blerë dhjetëra kostume gjatë viteve dhe të gjitha kanë një atribut të përbashkët: ato janë, si të thuash, në mes të modës. Me këtë dua të them që nuk janë trendi i fundit ose shumë larg tij, as nuk janë tepër konservatore. Me fjalë të tjera, xhaketat nuk janë as shumë të gjera as shumë të ngushta, as pantallonat gjithashtu. Palltot as shumë të shkurtra as të gjata. Kam veshur rroba të stilit ekstrem, por vetëm për role në filma të veçantë. Përndryshe, thjeshtësia, për mua, ka qenë gjithmonë thelbi i të veshurit mirë ".

5 sugjerime veshjesh nga Cary Grant, për zotërinjtë e


"Më kujtohet një këshillë që babai më dha në lidhje me këpucët: më ka shërbyer sa herë që financat e mia kanë qenë të ulëta. Ai thoshte se është më mirë të blesh një palë këpucë të mira sesa katër të lira. Një palë të bëra prej lëkure të hollë mund të tejkalojë katër palë inferiore dhe, nëse kujdeseni për to. E njëjta gjë vlen edhe për kostumet, prandaj më lejoni t'ju sugjeroj të blini më të mirën që mund të përballoni edhe pse do të thotë të blini më pak ".

5 sugjerime veshjesh nga Cary Grant, për zotërinjtë e

"Epo, nëse buxheti i një njeriu e kufizon atë vetëm në një kostum, atëherë unë do të zgjidhja diçka të “padukshme”. Një ngjyrë blu e errët, pothuajse e zezë, prej pëlhure të lehtë, e përdorshme si për veshjet e ditës ashtu edhe për ato të mbrëmjes. Unë sugjeroj që të jetë copë e lehtë, sepse mund ta vishni në verë ose dimër.

5 sugjerime veshjesh nga Cary Grant, për zotërinjtë e


"Gjatë verës kam veshur kostume ngjyrë bezhë të lehtë. Ato janë të lira dhe, nëse mbahen mirë, janë të pranueshme pothuajse kudo në çdo kohë, madje edhe në mbrëmje. Gjithashtu, palltoja mund të vishet me fanella gri në breg të detit dhe pantallonat mund t’i përdorni veçmas me një këmishë sportive dhe mokasina, ose një palë këpucë me kanavacë të bardhë me thembra të rënda, si ato që veshin të rinjtë e kolegjit ".

5 sugjerime veshjesh nga Cary Grant, për zotërinjtë e