Nën lupën e Stela Sallakut

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh më kimononë e vjetër

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Thuajse çdo sezon veror dizajnet e kostumeve të plazhit janë aty aty të ngjashme. Në shumicën e rasteve ndryshon ngjyra, shtohen disa detaje tek lidhësat, vihet ndonjë trëndafil si ai i Johanna Ortiz, por baza qëndron thuajse e njëjtë. Ajo që e bën ndryshe veshjen (në tërësi) nga sezonet e kaluara, janë detajet dhe aksesorët. Shumica nuk i kushtojnë rëndësinë e duhur kaftanit, por është pikërisht ai që bën krejt ndryshimin e look-ut.

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Disa stilistë thonë se bikini ka shumë rëndësi të jetë i cilësisë më të mirë. Disa herë kërkohet që të ketë edhe rrjetë mbrojtëse nën të (net sustain).

Por edhe kimonoja lart (ose kaftani) duhet të jetë gjithashtu i detajuar. Me copë linoje, pambuku (më ekonomik se linoja), ose satin.

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Jo vetëm kimonosë, por edhe sandaleve apo shapkave duhet t’i japim rëndësinë e duhur. Psh. I mbani mend shapkat e gomës? Përveçse nuk janë higjenike, kanë dhe një mijë efekte negative. Nuk është e thënë të blini Balenciaga, por mjafton të jenë kashte, ose materiale të rehatshme por që nuk shpërbëhen nën temperaturat e larta.

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Nuk besoj që kam nevojë t’ju sqaroj edhe për syzet e diellit. Shumica e di që ia dinë rëndësinë. Kostumet me disa ngjyra, kombinohen shumë mirë me një palë të zeza vintage.

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Nuk e pëlqen kimononë? Vish kostumin e plazhit me fund. Madje edhe për cocktail.

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Ose për të dalë në darkë, mund ta mbash kostumin tënd me fustanin me pika, sandale lëkure dhe syze oversize.

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Nuk ka gjë më interesante se sa çantat e kashtës. Këtë sezon marrin forma kafshësh ose guaskash.

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Disa sugjerime për veshjen e plazhit, që të mos veshësh

Tiranapost.al