Nën lupën e Stela Sallakut

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj që të mos dukem si të gjitha

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

“Unë kam shumë veshje jeshile dhe mente në dollap, por duken shumë vintage. Si t’i bëj pak më moderne?”

Edhe unë, ashtu si shkruesja më lart, e kam pasur këtë pyetje kur sapo filloi të promovohej nuanca mente. Mbaj mend që në shtëpinë e gjyshes time, mbulesat e divanit kishin pikërisht këtë tonalitet. Mund të duket paksa vintage disa herë, sidomos kur zgjidhi një dizajn me pala “fishek”.

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Jeshila (e gjelbra) bën pjesë në kategorinë e nuancave të ftohta, për rrjedhojë nga ana artikektonike dhe vizuale, ngjyrat e ftohta e tregojnë trupin e njeriut më elegant. Është nuancë sekondare (dytësore) dhe formohet nga bashkimi i të verdhës dhe blusë.

Kombinohet si me të verdhën po ashtu dhe me blunë. Edhe me nuancat neutrale (bezhë, e zezë, e bardhë).

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Një nga përshtatjet më të mira është blu xhinsi. Nëse nuk do të veshësh fustan jeshil sepse nuk je e bindur që do të të shkojë, mund të provosh një bluzë, këmishë ose lidhëse flokësh.

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Kombinohet bukur edhe me portokallinë në lule shege. Dhe të kuqen e ndezur në portokalli. Jemi akoma të dhënë pas kontrasteve të forta midis ngjyrave të ftohta dhe të ngrohta.

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Jeshilja me lejlanë? Po! Sidomos kur janë të dyja pastel. Një këmishë lejla me kopsa, ose e lidhur shkurt kombinohet me një fund jeshile pastel, pantallona “palazzo” ose “bermuda”.

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Unë kam shumë veshje mente në dollap, por si t'i kombinoj

Nën Lupën e Stela Sallakut/ tiranapost.al