Rajoni

Synimi ynë të heqim Roaming mes Ballkanit Perëndimor dhe BE-së! Ja kur nis procesi

Synimi ynë të heqim Roaming mes Ballkanit Perëndimor dhe

#folsinship i krijoi mundësinë gjithë Ballkanit Perëndimor (Shqipëri, Kosovë, Bosnje & Hercegovinë, Mal i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbi) të flasin kudo që ndodhen me tarifa si në shtetin e tyre. Pra nëse dikush nga Shqipëria shkon në Serbi, flet pa Roaming, por me tarifa normale. E njëjta gjë vlen edhe për shkëmbimin e mesazheve apo lundrimin në internet.

Synimi ynë të heqim Roaming mes Ballkanit Perëndimor dhe

Po sikur të flisnim njësoj edhe kur dalim nga Rajoni? Kur vizitojmë për pushime apo punë edhe vendet e BE-së?

Ky është plani i ardhshëm i Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal (RCC), udhëhequr nga Majlinda Bregu. Pas heqjes së Roaming në Rajon, nga korriku i kaluar, po punohet edhe për heqjen e Roaming me mes BP (Ballkanit Perëndimor) dhe vendeve të BE-së. Procesi nis në 8 qershor.

“Rritje prej 500% të përdorimit të datave telefonike pas “Roam Like at Home” nuk mund të neglizhohet. Kishte një vlerë tregu të qartë në realizimin e Roam like at Home, komuniteti i biznesit ishte i etur të përdorte këtë politikë, qytetarët e meritojnë këtë dhe më shumë. Prandaj ne kemi nisur seriozisht, dhe jo pa kosto, punën për të zvogeluar tarifat e roaming mes vendeve të Ballkanit dhe Europës. Me 8 qershor, Ballkani Perëndimor dhe Bashkimi Europian, fillojnë procesin e përafrimit të politikave dhe praktikave rregullatore për të konverguar drejt Tregut të Përbashkët Dixhital”, tha Bregu sot.

Synimi ynë të heqim Roaming mes Ballkanit Perëndimor dhe

Në Tiranë u mbajt takimi ndërministror, ku mblodhi ministrat përkatës të turizmit dhe jo vetëm, në rajon. Të pranishëm në aktivitet ishin edhe ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro dhe kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj.