Shije

Pasi të lexosh këtë shkrim, s'do hash më akullore me vanilje

Pasi të lexosh këtë shkrim, s'do hash më akullore me

E shikoni këtë kafshë të vogël, të lezetshme? Quhet kastor dhe shumë mund ta njohin, por pak e dinë që prej tij krijohet e famshmja vanilje.

Pasi të lexosh këtë shkrim, s'do hash më akullore me

Një grup shkencëtarësh e zbuluan aromën e tij dhe thanë: pse nuk e përdorim në akullore dhe ëmbëlsira?

Në fakt, është përdorur për qindra vjet, në gjëra të tilla si ilaçe dhe parfume apo aromatizues, por jo aq shumë kohët e fundit.

Ndërkohë, vanilja e vërtetë është mjaft e rrallë dhe madje po zhduket tani... Ndaj aromatizimi që përdoret sot vjen nga kastori

Shpesh është një përzierje e sekrecioneve të gjëndrave dhe urinës.

Do porositësh më akullore me vanilje?